Lejrskole på Bornholm Lejrskole på Bornholm Lejrskole på Bornholm

Lejrskole på Bornholm

Hvert år har Bornholm besøg af 25 - 30.000 lejrskoleelever, og det er ikke bare tradition, at så mange klasser vælger at tage turen over Østersøen.

Bornholms unikke natur, vores specielle historie og de mange seværdigheder gør Bornholm til Danmarks mest attraktive lejrskolemål. Her er oplevelser og læring to sider af samme sag, og overalt møder I lokale, der står parat til at give jer sandheden om Bornholm og bornholmerne.

Bornholm er en guldgrube af dramatiske fortællinger fra bombardementerne af Rønne og Nexø i 1945 til opstanden mod svenskerne i 1658. Hammershus, rundkirkerne og Ertholmene fortæller deres egne historier, og på NaturBornholm kan I lade jer føre tilbage til dinosaurernes tid - ja helt tilbage til skabelsen af Bornholm før der var liv på jorden. Overalt gør engagerede guider historien levende og spændende.

En stor del af det, der gør Bornholm så spændende at besøge, er ganske gratis. Øen har en afvekslende og speciel natur, som man aldrig bliver helt færdig med at udforske. Almindingen, Ekkodalen, Paradisbakkerne, Helligdomsklipperne, Hammerknuden, Jons Kapel, Dueodde - det er bare nogle af de mange seværdige naturområder.

Såvel plante- som dyreliv er specielt, og ligesom der er planter og dyr, der ikke findes i den bornholmske natur (f.eks. muldvarpe og brandmænd) er der arter som kun findes her. Eksempelvis er det i Danmark kun ved Sose på Bornholm, man finder den lille bombarderbille, der ved hjælp af en kemisk reaktion i bagkroppen kan affyre op mod 300 eksplosioner i sekundet mod sine fjender.